Iedereen telt mee - DAAAG tegen Racisme
zaterdag 21 maart 2015

Op zaterdag 21 maart staan we tijdens de Internationale dag tegen racismestil bij de strijd tegen racisme en discriminatie. In Apeldoorn besteden CODA, Markant en Stimenz||Art.1 met uiteenlopende activiteiten aandacht aan deze dag waarbij het thema ‘racisme’ een centrale rol speelt.

Babbeltrucs en Burgernet
donderdag 12 maart 2015

Afgelopen maanden zijn er bij de politie diverse meldingen binnen gekomen van verdachte personen die bij mensen aan huis kwamen. Veelal ging het om personen die met een smoes bij oudere mensen aanbelden om in de woning te komen. ‘Mag ik even bij u naar de wc’ of ‘mag ik even bij u bellen want ik heb geen telefoon bij me’. Het zijn veel gebruikte smoezen om binnen te komen. Het gevaar is dat deze personen niet alleen naar de wc gaan maar ondertussen, wanneer u even niet oplet, ook een andere ruimte binnen lopen op zoek naar kostbare goederen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning ook voor langdurige zorg
donderdag 26 februari 2015

Cliënten met een indicatie voor langdurige zorg kunnen in 2015 expliciet een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuning. In de Wet Langdurige Zorg (Wlz) is het recht op cliëntondersteuning stevig verankerd. In het proces vanaf indicatiestelling tot het opstellen, evalueren en bijstellen van het zorgplan bij een zorgaanbieder, is cliëntondersteuning mogelijk. De Wlz beoogt hiermee de positie van cliënten te versterken.

Programma 2015 van fietstochten met het Fietsgilde Apeldoorn

Ook voor 2015 biedt het Fietsgilde Apeldoorn een aantrekkelijk en gevarieerd programma van ontspannen recreatieve fietstochten. In de maanden mei t/m oktober is er iedere week een andere tocht. Dat zijn zowel dagtochten als middagtochten.

DE A+ KAART nu ook bij Jumbo van de Bunt

Met de A+ Kaart op zak krijgt u bij tientallen Apeldoornse ondernemingen allerlei GRATIS producten en diensten. U betaalt maandelijks € 12,50 (of € 19,95) voor de kaart, maar bespaart hiermee tot wel honderden euro's!

ZuidMagazine op Facebook
maandag 02 februari 2015

Wij hebben ook een Facebookpagina!
Hier kunt u ons vinden!

Prehistorische vondsten in de Vogelbuurt
vrijdag 16 januari 2015

Tijdens een archeologisch onderzoek in de Vogelbuurt zijn laatprehistorische nederzettingssporen aangetroffen. De sporen zijn gevonden in de tuinen van de Spreeuwenweg. Daar worden nieuwe woningen gebouwd. Vergelijkbare sporen zijn eerder ook aangetroffen op het Transformatorhof. Die behoorden tot een nederzetting uit de Late Bronstijd (1000 voor Christus). De nu gevonden sporen lijken iets jonger te zijn en uit de Vroege tot Midden IJzertijd te stammen (ongeveer 600 voor Christus).

Helikopter boven mijn huis

Bewoners in Apeldoorn worden regelmatig 'opgeschrikt' door politiehelikopters die laag over de wijk vliegen. Omdat hier veel vragen over werden gesteld heeft een collega wijkagent hierover informatie opgevraagd bij de Luchtvaartpolitie en deze informatie geeft u hopelijk wat inzichten in het hoe en waarom over de inzet van de heli.

Abonneren op Voorpagina-feed
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _